K La-Vite

Dátum: 29.08.2012

Vložil: Daniela

Titulok: chodník...

Chcela by som touto formou poprosiť majiteľov vozidiel, ktorí prechádzajú cez chodník aby zaparkovali pri bráne, aby sa občas pozreli ako vyzerá ten chodník po opätovnom prechádzaní cezeň. Podla mňa je už teraz dosť zničený, čo môžete posúdiť aj sami. Možno Vás to teraz moc ani netrápi, ale za chvíľu sa budete sťažovať na tú oštaru, ktorá z neho ostane a ja sa určite nebudem zbierať na jeho obnovu.Tak Vás žiadam skúste zaparkovať inde. Určite sa miesto nájde. Ďakujem

Odpovedať

—————

Dátum: 29.08.2012

Vložil: vanto

Titulok: Re:chodník...

Suhlasim, je dost mozne, ze sa po tom chodniku nebude dat uz na jar chodit bez toho, aby clovek nemusel sustavne hladiet pod nohy s obavou, ze zakopne a rozbije si "papulu".
Najhorsie je, ze tych, co po tom chodniku jazdia, to trapi najmenej alebo vobec. Dalej po tom chodniku jazdia aj obyvatelia vedlajsej bytovky, ci navstevnici kupaliska a krcmy (co je to uz len za kulturu, chodit do krcmy autom..) a s tymi nic nenarobime, kym nebudu osadene zabrany.
Ale aktualne najvacsim problemom je stavba obchodu a zasobovanie tejto stavby. Staci si pozriet cerstve stopy sirokych pneumatik nakladneho auta, ktoreho vodic isiel nasledovne: popred parkoviska na plochu pred novostavbu RD, tam si cuvol a otocil sa, cestou naspat si ro rezal krizom cez nas chodnik a nielen jednou napravou, dalej tesne minul stlpik nasho oplotenia. A ked pisem tesne, myslim ozaj tesne - 10 cm od zakladu stlpika (15 cm od stlpika samotneho). //Keby som tak toho hajzla videl nazivo...//

Odpovedať

—————

Dátum: 30.08.2012

Vložil: rasto

Titulok: Re:Re:chodník...

cisto nahodou mam z balkona odfoteny aj ten kamion aj to nakladne auto. kamion s polskou SPZ a nakladane auto s PK. dodatocne som nafotil aj zniceny chodnik kde su vidiet cierne stopy po pneumatikach. na zaklade horeuvedeneho by sme mohli ziadat stavebnika obchodu o opravu znicenej dlazby.

Odpovedať

—————

Dátum: 30.08.2012

Vložil: vanto

Titulok: Re:Re:Re:chodník...

Tak to je super.
Ja som totiz vcera dumal, ze pojdem s kamerou a fotakom po tej trase az k uz zabetonovanej ceste pred obchodom, ale urcite by to nepomohlo, kedze by sa branili tvrdenim, ze to nebolo k nim na stavbu, ze to mohol byt hocikto iny, a ze kde mam dokaz, a pod...

Odpovedať

—————

Dátum: 09.08.2012

Vložil: Michal

Titulok: podnety na dalsiu schodzu

kamenne kvetinace na chodniku
plot za domom
detske ihrisko
nefunkcne svetlo na 2.p v sektore A
parkovacie pristresky
postove schranky
vetracky na balkonovych dverach (u niektorych majitelov)

Odpovedať

—————

Dátum: 09.08.2012

Vložil: rasto

Titulok: Re:podnety na dalsiu schodzu

kamenne kvetinace na chodniku - uz su objednane
plot za domom - uz sa stavia
detske ihrisko - caka sa na patky, ktore sa budu betonovat na uchytenie preliezok
parkovacie pristresky - nemam zatial nove info, kontaktujte p. kralovica
postove schranky - nemam zatial nove info, kontaktujte p. kralovica
vetracky na balkonovych dverach - sa uz montovali (ak ste mali zaplatenu zalohu a nemate ich namontovane, kontaktujte prosim p.federovu)

Odpovedať

—————

Dátum: 10.08.2012

Vložil: Dana

Titulok: Re:Re:podnety na dalsiu schodzu

Ja si myslim, ze by sme sa mali stretnut, alebo sa aspon tu dohodnut na kosacke a teda aj koseni travy. Uz je cas ju opat pokosit a ak si ju chceme zachovat taku aka je treba sa o to priebezne starat.

Odpovedať

—————

Dátum: 02.08.2012

Vložil: Viktor

Titulok: Chodnik + travnik

- ano na chodnik je potrebne dat zabrany cim skor, lebo na jar bude tak zniceny ze az, a pritom sa vravelo aby sa tam nechodilo a tak ci tak cez ten hlavny chodnik idu nasi susedia.

- kosacka - suhlas, treba dat zopar hlav dohormady ze aku, co sa tyka kabelaze - treba mi dat vediet-zabezpecim.
Mirino nic v zlom,(take platy maju len nasi politici) prehnana predstava, nepoviem este tak 2,-€ za kosenie ze ma dany clovek na pivo(vinko). Je to pre nas, dat par ludi kohromady (na striedacku, podla dohody) na to kosenie.
Ja to pokosim za krasny usmev.

Odpovedať

—————

Dátum: 02.08.2012

Vložil: Michal

Titulok: Re:Chodnik + travnik

Suhlas, "2€ byt/mesiac" je hovadina, toto neni ziadny outsorcing a la upratovanie spolocnych priestorov.. zachvilu si bude niekto pytat 1€/dieta/den v jesennej sezone za strazenie deti na pieskovisku (dierovisku) a v zime 1,50€/m2 za odhrabanie snehu..

Odpovedať

—————

Dátum: 02.08.2012

Vložil: Ivan

Titulok: travnik

No povodne som myslel iba na kosacku, ze tych 15-20 min/1x2 mesacne si najdem cas a pokosim. Ale ako vidim, nie som ochotny to urobit sam... striedanie prijimam :D:D:D a 2€/mes/byt :D:D Sorry Mirec, ja tak pocitam, naozaj 2x mesacne kosenie... max po 1 hodine, cize 2 hodiny/mesiac nech 3, je cca 60 bytov :D:D:D. 2€x60b:3h=40 To myslis vazne, gaza 40€/h fuha, dobreee.. Sorry, ale myslim, ze je to pre vsetkych a nerobi nikto za nikoho nic, cize navrhujem kupit kosacku a v koseni sa striedat za vatikansku menu ;)

Odpovedať

—————

Dátum: 04.08.2012

Vložil: Mirino

Titulok: Re:travnik

Ved jasne, ako neberte to tak ze som chcel zarobit na tom alebo nieco podobne, bol to len navrh, tak poprosim bez emocii:-) uprimne, som zvedavy kolko take striedanie vydrzi, kolko z nas vsetkych bude ochotnych to robit, budu isto aj taky co nad tym mavnu rukou, maju ine starosti. Mne to osobne problem nerobi, rad to pokosim, ale teda voci nam dobrovolnikom bude potom nefer, ked ti neochotny budu s usmevom pozerat na to ako nam to ide.tak uz len sa dohodnut na dobrej kosacke + vytvorit harmonogram a mozme ist na to :-)

Odpovedať

—————

Dátum: 06.08.2012

Vložil: Janci

Titulok: Re:Re:travnik

Mirino ..ja ti dam 5 evri lebo 2 to sa mi zda maloo ,.to by ani bezdomovec Sano nekosil . Co sa tyka mna ja to kosit nebudem!!

Odpovedať

—————

Dátum: 31.07.2012

Vložil: Silvia

Titulok: Parkovanie na chodnikoch

Mili susedia,

rada by som sa Vas spytala, ci Vam neprekazaju parkujuce auta na chodnikoch pri parkovisku? Dnes jedno auto parkovalo tak, ze zasahovalo do vyjazdu z garaze, mozno raz bude aj problem vist von a vytocit volant. Na schodzi z 28 juna 2012 sa dohodlo na montazi zabran proti parkovaniu, dufam, ze sa to bude realizovat, chodniky su uz uplne znicene a prepadnute a to tam byvame 1/2 roka. Chapem, ze su to aj obyvatelia LaVity, ale musime si hned vsetko znicit? Chapem aj ze investicia na parkovanie je vysoka, ale ak planujem dlhodobo byvat, mozno by to stalo zato. Dakujem za Vase postrehy na tuto temu.

Odpovedať

—————

Dátum: 01.08.2012

Vložil: rasto

Titulok: Re:Parkovanie na chodnikoch

Podla mojich poslednych informacii by tam mal spravca budovy osadit kamenne kvetinace, ktore zabrania parkovaniu na chodniku. Termin do kedy tak urobi zial neviem.

Odpovedať

—————

Dátum: 30.07.2012

Vložil: Ivan

Titulok: Travicka pri bytovke

Naozaj sa mi ta travicka paci, ale.... uz niekto rozmyslal, ze bude potebne ju aj kosit? Na margo toho, co takto kupit (poskladat sa) na kosacku?

Odpovedať

—————

Dátum: 01.08.2012

Vložil: Mirino

Titulok: Re:Travicka pri bytovke

Zdravim sused,
jasna vec ze to bude treba kosit:-) uz som pozeral nejake kosacky na nete len treba sa dohodnut aku by to chcelo. Elektricke som nasiel tri, uz kvalitne a stoja okolo 200e. K nej bude treba dokupit este nejaky ten dlhy kabel. Motorova kosacka by bola mozno aj vhodnejsia, ale taka kvalitna uz stoji raz tolko ako el. A este treba do nej tankovat + nejaky ten olej a udrzba. Robotnik ( blondak) tu kosil s el. a myslim ze nebol ziadny problem. Som ochotny kosit tie travniky, ako odmenu navrhujem 2€ za byt/mesiac , samozrejme je to len sezonne.

Odpovedať

—————

Dátum: 18.07.2012

Vložil: rasto

Titulok: Vyzva odoslana!

Z celkového počtu 30 vlastníkov s Výzvou :

=============
Suhlasí 18
Nesúhlasí 0
Zdržalo sa 1
Nezastihnutí 11
=============
Spolu 30

Odpovedať

—————

Dátum: 12.07.2012

Vložil: rasto

Titulok: vyzva obyvatelov investorovi

Vcera (11.7.2012) som zacal so zbieranim podpisov pod Vyzvu investorovi na urychlene dokoncenie stavebnych prac. Vyzvu uz podpisala vacsina vlastnikov bytov. Podpisovu akciu ukoncim v nedelu 15.7.2012. Vlastnikov, ktorych nezastihnem doma sa pokusim o ich vyjadrenie sa k teme oslovit telefonicky. Ak mate zaujem o tento dokument v elektronickej forme, poslite mi prosim email na adresu rasto333@gmail.com a ja vam ho obratom zaslem. Do predmetu spravy uvedte prosim cislo vasho bytu. Dakujem.

Odpovedať

—————

Dátum: 29.06.2012

Vložil: rasto

Titulok: Zapis z domovej schodze zo dna 28.6.2012

Ucastnici schodze prekonzultovali nasledujuce okruhy:

1. PLOT ZA DOMOM: Vlastnici bytov vyjadrili podporu p. Rezacovi, ktoreho zaroven poverili zastupovat ich v jednani s investorom ohladne oplotenia zadnej strany bytoveho domu. Pan Rezac bude iniciovat stretnutie s p. Kralovicom, na ktorom mu predlozi argumenty za ucelom dobudovania plotu v rezii investora stavby.
2. VYZVA INVESTOROVI: Pritomni vlastnici bytov ( s podporou vsetkych zucastnenych) sa dohodli na postupe voci investorovi ohladne urychleneho dokoncenia exterieroveho vybavenia domu (oplotenie, detske ihrisko, osvetlenie, zastresenie parkovacich stati, oddychovej zony). Pritomni sa dohodli, ze investorovi zaslu vyzvu podpisanu vsetkymi vlastnikmi, v ktorej ho vyzvu na dobudovanie horeuvedeneho v lehote 30 dni odo dna dorucenia vyzvy. Ku podpisanym vlastnikom by sa mal pripojit aj spravca budovy (informovala p. Federova). Vyzvu pripravi a zasle vlastnikom bytov na schvalenie v co najkratsom case p. Rezac. Po schvaleni a podpisani vyzvy vlastnikmi bude tato nasledne odoslana investorovi.
3. KVALITA VODY: Niektori vlastnici sa stazovali na nedostatocnu kvalitu vody (voda s pritomnostou hrdze, tepla voda je dlhy cas po spusteni studena). Pani Federova bude kontaktovat p. Hubika (vodara), ktory tento problem preskuma priamo u dotknutych, ktori sa pani Federovej prihlasia.
4. UPRATOVANIE: Pritomni sa dohodli, ze zvysia cenu sluzby za upratovanie z povodnych 5 euro na 6 euro / za byt / za mesiac. Upratovat sa budu vsetky spolocne priestory vratane chodieb v kridlach domu 1x tyzdenne (letne obdobie). Sucasny stav nie je vyhovujuci, pretoze je obtiazne vyhodnotit kvalitu upratovania. Pani upratovacku bude kontaktovat s uvedenym navrhom p. Federova.
5. POSTA: Pani Federova informovala pritomnych, ze posta im bude dorucovana do schranok nachadzajucich sa v bytovom dome aj v case po dobudovani oplotenia bytoveho domu. Pani Federova sa zaviazala do konca tyzdna oznacit postove schranky celym menom majitela schranky.
6. ZVONCEKY: Po dobudovani oplotenia bytoveho domu budu pred vstupnu baranu plotu privedene nove panely zvoncekov jednotlivych bytov. Sucasne panely zvoncekov na dome pri vchodovych dverach ostanu tiez. Pani Federova sa zaviazala do konca tyzdna oznacit tieto zvonceky celym menom majitela.
7. MACKY: Pani Michnikova osobne informovala pana Rezaca, ze macky ktore ma doma (4 kusy) su riadne zaockovane a nakolko jej zdravotny stav nadalej nedovoluje jej spoluzite s nimi, budu tieto do konca mesiaca presunute do utulku v rakusku. O volne zijuce macky, ktore sa premnozili v okoli vchodov do budovy pani Michnikova neprejavila zaujem.
8. DLZNICI: Zucastneni sa dohodli, ze od septembra budu dlznici za upratovacie sluzby a za spravu bytoveho domu zverejneni. Forma zverejnenia dlznikov sa zadefinuje dodatocne.
9. LISTY VLASTNICTVA: 17 majitelov bytoveho domu ma na katastralnom urade vystavene Listy vlastnictva.
10. OKNA: Pritomni sa stazovali na nedoliehanie a obtiaznu manipulaciu s oknami sposobenu finalnym nenastavenim jednotlivych okien. Pritomni sa zhodli, ze budu v tejto veci postupovat spolocne, ze budu kontaktovat p. Kralovica, ktoreho poziadaju o zabezpecenie odbornika, ktory pride v dotknutych bytoch okna nastavit.
11. VNUTORNE OSVETLENIE: Pritomni sa zhodli na potrebe nastavit snimace pohybu zabudovanych v interierovom osvetleni spolocnych priestorov na dostatocne dlhy casovy interval, aby sa osvetlenie nevypinalo po prvych sekundach. O potrebe nastavenia bude informovany p. Kralovic, no pritomni neurcili osobu, ktora ho bude kontaktovat v tejto veci.
12. UDRZIAVANIE CISTOTY V BYTOVOM DOME: Pritomni sa zhodli na potrebe udrziavania cistoty spolocnych priestorov. Ak sa najde osoba, ktora nebude tuto zhodu respektovat, bude vyzvana na napravu a uvedenie nou znecisteneho prostredia do povodneho stavu. Pritomni sa zhodli na tzv. Verejnej Hliadke, co znamena ze kazdy obyvatel domu bude dbat na cistotu v dome a v mene vlastnikov upozorni dotycnu osobu, ktora cistotu a poriadok v spolocnych priestoroch dodrziavat nebude.
13. VYKLAPACKY BALKONOVYCH DVERI: Vyklapacky sa budu montovat v 27. tyzdni. Zaloha za jedny dvere je 10 euro, ktore treba uhradit p. Federovej. Celkova cena za montaz je 30 euro/dvere.
14. PARKOVANIE: Pritomni ucastnici vyslovili nesuhlas s parkovanim na chodniku a pristupovej ceste na pozemku bytoveho domu. Pani Federova oboznamila zucastnenych o zamere dobudovania stlpikov a osadeni znacky „Zakaz parkovat” na predmetnom mieste. Naklady na osadenie a material obyvatelia domu platit nebudu.

Odpovedať

—————

Dátum: 21.06.2012

Vložil: rasto

Titulok: Domova schodza

POZVÁNKA NA DOMOVÚ SCHÔDZU
dňa 28.6.2012 (štvrtok) o 19:00 hod

Odpovedať

—————

Dátum: 11.05.2012

Vložil: rasto

Titulok: plot

podla novych informacii plot za domom bude.

Odpovedať

—————

Dátum: 10.05.2012

Vložil: mihal

Titulok: Zapis do katastra

Dobrý deň prajem,

samozrejme Vám rada poskytnem informáciu ohľadom prevodu vlastníckych práv Vášho bytu v projekte LaVita.
Pani Horňáková Vám kvôli svojej pracovnej vyťaženosti nestihla odpovedať, ťiež bola mimo SR.

Návrhy na vklad, ktoré boli podané koncom februára a tiež v priebehu marca, kataster prerušil z rôznych dôvodov, ktoré sa po zložitej komunikácii s katastrálym úradom snažíme priebežne odstraňovať.

V mnohých prípadoch boli neopodstatnené, žiaľ s katastrálnym úradom je to niekedy ako boj s veternými mlynmi.

Výsledkom komunikácie nášho právnika a katastrálneho úradu je nová kúpna zmluva, ktorú budeme musieť nanovo uzavrieť aj s Vami. Kedže ju už máme k dispozícii, v priebehu budúceho týžňa Vás budeme kontaktovať ohľadom podpisu. Kolky, ktoré ste nám odovzdal, máme samozrejme odložené. Následne na to môžme podať na kataster návrh na vklad Vášho bytu.

V našom záujme je všetky konania čo najrýchlejšie uzavrieť, preto veríme, že komunikácia s katastrom už bude prebiehať hladko.

V prípade ďalších otázok ma pokojne kontaktujte,

želám pekný deň,

s pozdravom,

Zuzana Erdélyi

SOLL IN s.r.o.

Odpovedať

—————

Dátum: 06.03.2012

Vložil: mihal

Titulok: Postove schranky

Tak uz su popridelovane, este zostava supnut priezviska buducich majitelov na zvonceky, obdrzat kluce od schranok a mozem si postu coskoro presmerovavat do PK :)

Odpovedať

—————

Dátum: 02.03.2012

Vložil: mihal

Titulok: Opticke sluzby od TELEKOMU

Susedia, date mi prosim vediet, ked budete mat nejake blizsie info ohladom zapojenej a funkcnej optiky? V pripade, ze by ste sa to dozvedeli skor.. Cakam na to jak kura na sopel :)
Dakujem

michal_dobrovodsky@dell.com
0907 860 650

Odpovedať

—————

Dátum: 24.04.2012

Vložil: Ivan

Titulok: Re:Opticke sluzby od TELEKOMU

No ja som si uz Optik objednal ;)

Odpovedať

—————





Kontakt

Lavita-pk - správa blogu